INDIAN WELLS - Maria Sjarapova heeft vrijdag haar eerste nederlaag van het jaar geleden. De Russin ging in de halve finale van het toernooi in Indian Wells onderuit tegen haar landgenote Svetlana Koeznetsova: 3-6 7-5 2-6.

Sjarapova moest daardoor voor het eerst in 2008 een opponente de felicitaties aanbieden. Dankzij eindzeges bij de Australian Open en het WTA-toernooi in Doha had ze voorafgaande aan de halve finale 18 duels op rij gewonnen.

In de finale staat Koeznetsova tegenover de Servische speelster Ana Ivanovic die haar landgenote Jelena Jankovic elimineerde: 7-6 (3) 6-3.

Pauze

Sjarapova liet na haar nederlaag weten dat ze overweegt een korte pauze in te lassen. De Russin voelt zich vermoeid. "Ik speel veel wedstrijden en maak veel kilometers in vliegtuigen'', zei ze.

"Ik ga van toernooi naar toernooi, zeker met die Fed Cup-wedstrijden erbij. Dat eist zijn tol.'' Sjarapova overweegt het toernooi van Miami, komende week, te mijden.

Federer

Bij de mannen bereikte Roger Federer de halve finale zonder te tennissen. Zijn Duitse opponent Tommy Haas moest zich wegens een sinusinfectie afmelden. In de halve eindstrijd stuit de nummer een van de wereldranglijst op de Amerikaan Mardy Fish die afrekende met de Argentijn David Nalbandian: 6-3 6-7 (5) 7-6 (4).