PALMA DE MALLORCA - Marcelien de Koning en Lobke Berkhout hebben vrijdag het olympische zeiltoernooi om de Prinses Sofia Trofee winnend afgesloten. De drievoudige wereldkampioenen eindigden in de afsluitende medalrace, met tien boten en dubbele punten, op de eerste plaats.

Dat was voor de kust van Mallorca ruim voldoende voor de eindzege. Het koppel, varend in hun nieuwe boot 'Krypton', waren als nummer drie aan de finale begonnen.

Sven en Kalle Coster hielden brons over aan het jaarlijkse evenement. De gebroeders kwamen in hun 470-finale als vijfde binnen. Dat was net niet genoeg om het Israëlische koppel Kliger/Gal van de tweede plaats te verdringen.

Postma

Pieter-Jan Postma, evenals de twee Nederlandse 470-teams al zeker van deelname aan Peking 2008, eindigde in de Finnklasse op de zesde plaats. De Fries kwam in de medalrace als derde binnen.

Bij de windsurfers moest Casper Bouman genoegen nemen met de negende positie in het RS:X-klassement. De Hagenaar belandde in de finale op de zevende plaats. Hij heeft de komende maanden een topklassering bij een groot zeiltoernooi nodig om zich nog voor Peking te kwalificeren.

Tornado-klasse

In de matig bezette Tornado-klasse, met slechts acht boten, kwamen Mitch Booth en Pim Nieuwenhuis op de vijfde plaats uit. Zij hebben al een ticket voor Peking op zak.