ZEIST - Feyenoorder Jonathan de Guzman is door bondscoach Foppe de Haan opgenomen in de selectie van Jong Oranje voor het EK-kwalificatieduel tegen Estland, woensdag 26 maart in Emmen.

Doelman Wesley de Ruiter (FC Utrecht) en verdediger Tom Hiariej (FC Groningen) debuteren eveneens in de selectie van De Haan.

De Guzman bemachtigde onlangs zijn Nederlandse paspoort. De geboren Canadees maakte deel uit van de voorlopige selectie van het Nederlands elftal voor het oefenduel tegen Oostenrijk, maar is uiteindelijk niet geselecteerd door bondscoach Marco van Basten.

Bakx

Istvan Bakx heeft de selectie van Jong Oranje niet gehaald. De Haan nam de speler van de Belgische tweedeklasser KV Kortrijk op in zijn voorselectie nadat Bakx de aandacht trok met drie doelpunten in de kwartfinales van het Belgische bekertoernooi.

De selectie:

Doel: Wesley de Ruiter (FC Utrecht) en Kenneth Vermeer (Willem II);

Verdediging: Ryan Donk (AZ), Tom Hiariej (FC Groningen), Calvin Jong-A-Pin (Heerenveen), Dirk Marcellis (PSV), Erik Pieters (FC Utrecht) en Gianni Zuiverloon (Heerenveen);

Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Luigi Bruins (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Feyenoord), Siem de Jong (Ajax) en Kees Luijckx (Excelsior);

Aanval: Nordin Amrabat (VVV-Venlo), Roy Beerens (Heerenveen), Royston Drenthe (Real Madrid) en Evander Sno (Celtic).