LA CORUNA - Koploper Deportivo la Coruña heeft zaterdag op eigen veld in de Spaanse voetbalcompetitie een nederlaag geleden tegen Valencia: 1-2. De ploeg van Makaay zakte daardoor naar de derde plaats. Real Sociedad profiteerde tegen het bescheiden Recreativo Huelva.

Sociedad-keeper Sander Westerveld, die weer voortreffelijk speelde, hield de nul in het Baskische doel. Zijn Turkse ploeggenoot Nihat Kahveci maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Real Madrid

Die andere hooggeklasseerde Koninklijke, uit Madrid, maakte eveneens geen fout. De sterrenformatie was al na 20 minuten klaar met Malaga. Toen tekende Roberto Carlos voor de 3-0. Daarvoor hadden Morientes en Raul al gescoord. Deze spelers herhaalden dat na rust. Manu deed iets terug. Musampa werd een kwartier voor tijd gewisseld.

Real Sociedad staat met nog vier wedstrijden weer bovenaan met 69 uit 34. Real Madrid volgt op een punt, Deportivo op drie. Celta de Vigo leed een dure nederlaag. Bij Villareal ging Celta hard onderuit: 5-0.

Sevilla

Sevilla verspeelde voor eigen publiek in de laatste vijf minuten tegen Rayo Vallecano een voorsprong van 3-1. Michel en Peragón maakten alsnog gelijk. Machlas mocht alleen de laatste 25 minuten meedoen bij de thuisploeg.

Verlies Barcelona

Barcelona verloor weer eens, thuis met 1-2 van het altijd lastige Mallorca. Dat kwam halverwege de eerste helft op voorsprong door Novo. Met iets meer dan een kwartier op de klok maakte Patrick Kluivert gelijk. Het was niet de voorbode van meer. Integendeel. Drie minuten voor tijd vernederde Carlos Dominguez Barça.