SPIELBERG - Het hoofd hield hij koel, zelfs toen zijn wagen vlam vatte. Michael Schumacher heeft na een aarzelend begin in het formule-1-seizoen zijn vaste gewoonte, winnen, duidelijk hervonden. Daar konden zondag op het Oostenrijkse circuit van Spielberg zelfs vlammen niets aan veranderen. De Duitser won zijn derde race op rij.

Het was voor de mecaniciens van Ferrari meer schrikken dan voor Schumacher zelf, toen tijdens het tanken bij zijn eerste pitsstop vlammen uit de bolide kwamen. De hulptroepen grepen direct de brandblussers en doofden het vuur. "Ze dachten waarschijnlijk dat ik het koud had en probeerden me op te warmen", bleef de vijfvoudig wereldkampioen ijzig kalm.

Het incident kostte de Duitser uiteindelijk slechts tijd. De stop duurde bijna twee keer zo lang als normaal, maar door het vermogen van de nieuwe Ferrari kon Schumacher het hebben. Van plaats één viel hij terug naar plek drie, achter de Colombiaan Montoya en de Fin Raikkonen. Dat probleem loste zich deels vanzelf op, aangezien de Williams-BMW van Montoya het opgaf. Raikkonen kon in zijn McLaren de voordelige marge niet vasthouden en eindigde uiteindelijk op de tweede plaats.

Raikkonen

De Fin leidt nog steeds het WK-klassement, maar na zijn derde seizoenszege is Schumacher hem tot op twee punten genaderd. In Oostenrijk hoefde Schumacher voor zijn overwinning overigens geen , maar 69 ronden af te leggen. De organisatie besloot na twee mislukte starts en daardoor een vertraging van ruim twintig minuten de wedstrijd met twee ronden in te korten. Voor Jos Verstappen maakte dat niets meer uit. De Nederlander haalde de eerste bocht niet eens, omdat zijn Minardi niet in beweging wilde komen.

Verstappen

Terwijl de Limburger teleurgesteld toekeek, herhaalde Schumacher zijn prestatie van vorig jaar in Oostenrijk. Het gevoel na de zege van dit jaar was echter veel beter dan in 2002, toen hij vlak voor de streep voorrang kreeg van de koploper, teamgenoot Barrichello. De Braziliaan gaf daarmee gehoor aan een stalorder. Volgers van de Formule 1 spraken daar toen schande van, maar Schumacher werd wel wereldkampioen. "Nu voel ik me als een winnaar", refereerde de Duitser zondag indirect aan vorig jaar.

Spielberg

Het was de tweede zege op Spielberg in zijn loopbaan, de 67e in totaal in de Formule 1. Mogelijk was het ook meteen de laatste keer dat de formule-1-coureurs in Oostenrijk reden. Het circus hoopt in de toekomst de A1-ring in Spielberg in te ruilen voor circuits in China en Bahrein.