AMSTERDAM - Manchester United heeft de leiding in de Premier League nu echt overgenomen van Arsenal. Door een 2-0 thuiswinst tegen Bolton Wanderers heeft de ploeg nu drie punten meer dan de Londenaars.

Voor de titelverdediger scoorde Cristiano Ronaldo twee goals in de negende en negentiende minuut. Daarmee was de wedstrijd al vroeg beslist.

Tottenham Hotspur en Chelsea hebben op White Hart Lane voor een opwindende Londense derby gezorgd. In een hoog tempo gaven de beide ploegen de toeschouwers veel waar voor hun geld: 4-4.

Chelsea probeerde door winst op de Spurs aan te haken in de titelstrijd en kwam via Didier Drogba op 0-1, maar Jonathan Woodgate bracht Tottenham op gelijke hoogte.

Essien

Michael Essien en Joe Cole gaven Chelsea vervolgens een iets comfortabeler voorsprong, maar weer kwam Tottenham terug.Via Dimitar Berbatov en Tom Huddlestone bereikte de ploeg van trainer Juande Ramos op 3-3 weer een gelijkstand.

Tien minuten voor tijd tekende Joe Cole voor zijn tweede van de avond, maar ook nu kwamen de Spurs terug. Twee minuten voor tijd kopte Robbie Keane de gelijkmaker binnen.

Door het gelijkspel heeft Chelsea 65 punten uit 30 wedstrijden. Dat is vijf punten minder dan koploper Manchester United en twee punten minder dan Arsenal. Het gat met de nummer vier van de ranglijst, Liverpool, is zes punten.