MILAAN - Koploper Inter is ondanks puntenverlies tegen Genoa uitgelopen op achtervolger AS Roma. Inter kwam woensdag bij Genioa niet verder dan 1-1, maar constateerde later tevreden dat AS Roma in blessuretijd de stadsderby tegen Lazio verloor (2-3).

Het gat tussen de nummer één en twee is na 29 speeldagen zeven punten. Inter had het moeilijk bij Genoa.

De koploper speelde na een half uur al met een man minder omdat Vitor Pele na zijn tweede gele kaart kon inrukken. Toen stond de ploeg wel met 1-0 voor door een vroege treffer van David Suazo.

Genoa zorgde vijf minuten voor het einde voor een verrassing met de gelijkmaker van Marco Borriello.

AC Milan

AC Milan incasseerde in de strijd om de plaatsen voor deelname aan de Champions League een fikse tegenvaller.

De Italiaanse topploeg verloor woensdagavond in eigen stadion met 1-2 van Sampdoria. Het gat met Fiorentina, de nummer vier van de ranglijst en tegenstander van PSV in de kwartfinale van de UEFA Cup, groeide echter niet.

Fiorentina verloor met 2-0 bij Napoli. Milan heeft vier punten minder dan Fiorentina.

Kaka

Het turbulente seizoen van AC Milan kreeg er woensdag weer een nieuwe aflevering bij. Na tien minuten raakte de onttroonde winnaar van de Champions League sterspeler Kaka geblesseerd kwijt.

In het kwartiertje dat er op volgde, nam Sampdoria met twee treffers een ruime voorsprong. Christian Maggio en Gennaro Delvechhio waren de doelpuntenmakers. Alberto Paloschi deed in de 71e minuut wat terug voor Milan.

AS Roma

AS Roma liet de kans liggen op vier punten van Inter te komen. De ploeg begon goed aan de derby tegen Lazio, nam zelfs na een half uur een voorsprong maar moest vervolgens twee tegentreffers incasseren.

AS Roma vocht terug en kwam door Perrotta weer op gelijke hoogte. Het ene punt leek binnen tot Behrami in blessuretijd Lazio alsnog de zege schonk.

Juventus

Nummer drie Juventus kwam ook geen stap dichterbij. De ploeg bleef bij nummer voorlaatst Empoli op 0-0 steken.