MADRID - Ruud van Nistelrooij komt dit seizoen mogelijk niet meer in actie voor Real Madrid. De spits van Oranje is woensdag in Amsterdam aan zijn rechter enkel geopereerd.

Hij moet volgens de website van Real Madrid ongeveer zes weken rust houden.

Hoop

De Spaanse koploper koestert nog wel enige hoop dat Van Nistelrooij voor de thuiswedstrijd tegen rivaal Barcelona op 7 mei weer speelklaar is.

De deelname van de Nederlandse international aan het EK in Oostenrijk en Zwitserland in juni is vooralsnog niet in gevaar.

Enkel

Van Nistelrooij heeft al de hele tweede helft van het seizoen last van de rechterenkel. Hij miste door de blessure de laatste vriendschappelijke interland van het Nederlands elftal bij Kroatië (0-3).

Van Nistelrooij speelde op 24 februari nog wel voor de competitie tegen Getafe. Hij kwam daarna niet meer voor Real Madrid in actie.

Bernd Schuster

Voor trainer Bernd Schuster van Real Madrid is de blessure van Van Nistelrooij een grote tegenvaller. De spits was vorig jaar met 25 doelpunten clubtopscorer van de Spaanse kampioen.

Hij maakte dit seizoen tot nu toe 12 doelpunten in 21 duels. Alleen Raul scoorde tot dusver vaker. Hij staat op een totaal van dertien doelpunten.

Raul kwam dit seizoen al wel 28 keer tijdens de competitie in actie.

Barcelona

Koploper Real Madrid verdedigt in de laatste tien competitiewedstrijden een voorsprong van zeven punten op nummer twee Barcelona.

Robben

Precies vijftien dagen na de aanslag op zijn enkel keerde Arjen Robben woensdag terug op het trainingsveld. Hij deed niet meer dan wat oefeningen en gaf wat voorzichtige tikjes tegen de bal, meldde de website van zijn club Real Madrid.

Robben was juist hersteld van een blessure toen hij begin deze maand uit de wedstrijd tegen Recreatio Huelva werd geschopt door Quique Alvarez. De snelle aanvaller kneusde zijn enkel en kreeg van de medische staf te horen dat hij zeker vier weken buitenspel zou staan.

De rentree op het trainingsveld wijst erop dat Robbens herstel voorspoedig verloopt. Binnen enkele dagen hervat hij de groepstraining.