AMSTERDAM - Dennis Gentenaar verdedigt woensdag het doel van Ajax in de topper tegen PSV. De 32-jarige Nijmegenaar vervangt Maarten Stekelenburg, die wegens privé-omstandigheden niet mee reist naar Eindhoven.

Marco van Duin van Jong Ajax zit op de bank als reservedoelman.

De Jong

Trainer Adrie Koster van Ajax kan ook geen beroep doen op Siem de Jong. De middenvelder heeft nog te veel last van een liesblessure, die hij zondag in de slotfase van de gewonnen thuiswedstrijd tegen Willem II (4-1) opliep.

Medisch onderzoek wees maandag al uit dat Gabri wegens een hamstringblessure minimaal twee weken niet mag voetballen.

Lindgren

Rasmus Lindgren is wel op tijd fit voor de competitietopper in Eindhoven. De Zweed begint zo goed als zeker in de basisformatie van de Amsterdamse club, die op de ranglijst nog vier punten moet goedmaken op PSV. De kans bestaat ook dat John Heitinga naar het middenveld doorschuift.

Koster wilde dinsdag na een besloten training niets kwijt over de speelwijze van Ajax. "Daarvoor is de wedstrijd te belangrijk. Ik ga dus niet zeggen of we met drie of vier verdedigers beginnen. Maar het lijkt me duidelijk dat we gaan aanvallen. Wij moeten winnen. Alleen dan hebben we nog een goede kans om kampioen te worden. Daarnaast moeten we ook weinig mogelijkheden weggeven. PSV heeft vaak aan een kans voldoende. Dat hebben we dit seizoen al een keer gemerkt."

Opstelling

Vermoedelijke opstelling Ajax: Gentenaar; Silva, Vermaelen en Vertonghen; Lindgren, Heitinga, Perez, Davids en Emanuelson; Suarez en Huntelaar.