SAN BENEDETTO DEL TRONTO - De Zwitser Fabian Cancellara heeft dinsdag op zijn 27e verjaardag de Tirreno-Adriatico gewonnen. De wielrenner van CSC werd in de slotrit van en naar San Benedetto del Tronto (176 km) niet meer bedreigd.

De overwinning in de zevende etappe ging naar de Italiaan Francesco Chicchi. De renner van Liquigas won de massasprint voor zijn landgenoot Danilo Napolitano. De Brit Mark Cavendish eindigde op de derde plaats, vóór de Australiër Robbie McEwen.

De Spanjaard Oscar Freire en de Italiaan Alessandro Petacchi mengden zich dinsdag niet meer in het sprintersgeweld. Zij namen geen risico's met het oog op Milaan-Sanremo, de eerste voorjaarsklassieker van komende zaterdag. Beiden wonnen die wedstrijd al eens, Freire zelfs twee keer.

Succes

Eindwinnaar Cancellara legde de basis voor het succes zondag, door de individuele tijdrit te winnen. De tweevoudig wereldkampioen tijdrijden won dit jaar ook al de proloog van de Ronde van Californië.

Vorig jaar had Cancellara succes door onder meer de proloog van de Tour te winnen en later in de gele trui te zegevieren in de etappe naar Compiègne. Een van zijn mooiste zeges boekte hij in 2006 in Parijs-Roubaix.