AMSTERDAM - Rafael Nadal is eenvoudig doorgedrongen tot de achtste finales van het ATP-toernooi in Indian Wells.

De nummer twee van de wereld rekende af met de Amerikaan Donald Young: 6-1, 6-3. Young, een 18-jarig talent, had in de vorige ronde nog verrassend Feliciano Lopez (32) verslagen.

In de achtste finale vindt titelverdediger Nadal Jo-Wilfried Tsonga (17) aan de overkant van het net. De Fransman die Nadal in de halve finale van de Australian Open nog in drie sets terugwees, bereikte de laatste zestien door een overwinning op zijn landgenoot Paul-Henri Mathieu (14).

Tsonga had in de derde ronde aanzienlijk meer werk dan Nadal. Met 7-6 (5) en 6-4 moest Mathieu het hoofd buigen.

Djokovic

Ook Novak Djokovic won zijn derderondepartij. De Duitser Philipp Kohlschreiber (27) legde het met 6-3 en 6-2 af tegen de Servische nummer drie van de wereld. Djokovic neemt het nu op tegen de Argentijn Guillermo Canas die zijn landgenoot Juan Monaco versloeg. Het werd 6-3, 6-7 (1), 6-2.

Hyung-taik Lee zorgde voor een verrassing in de Californische woestijn. David Ferrer (5) moest na drie tiebreaks buigen voor de Zuid-Koreaan: 7-6 (5), 6-7 (5), 7-6 (3). In de vorige ronde had Lee de Fin Jarkko Nieminen (26) al uitgeschakeld.

In de achtste finale kan de Zuid-Koreaan uitzien naar een niet-geplaatste tegenstander. Stanislas Wawrinka versloeg Marcos Baghdatis (18): 6-3, 6-7 (1), 6-0.