ZWOLLE - De 49 aanhangers van Go Ahead Eagles die begin maart in Zwolle terechtstonden voor het niet opvolgen van een politiebevel, zijn allen vrijgesproken.

De rechtbank in Zwolle bevestigde maandag een bericht hierover in het regionale dagblad De Stentor. Tijdens de bekerwedstrijd FC Zwolle-Go Ahead Eagles op 30 oktober gold een noodbevel in Zwolle.

Fans van de clubs moesten de stad verlaten als de politie ze dat opdroeg. Volgens de politierechter is dat bevel onvoldoende aan de supporters kenbaar gemaakt.

Ook gedroeg de groep zich gedisciplineerd op het moment dat de politie het bevel gaf. Volgens de politierechter werd op dat moment niet voldaan aan de voorwaarde dat het noodbevel bedoeld was om supporters te verwijderen die de openbare orde verstoorden of dreigden te verstoren.

ME

Het liep pas uit de hand op het moment dat de Deventenaren op het punt stonden per auto Zwolle te verlaten. Fans van FC Zwolle gooiden met glaswerk, waarna de groep uit Deventer terug de stad in rende.

Een peloton van de ME wist ze in een hoek te drijven waarna ze werden aangehouden. De bekerwedstrijd vond die dag overigens in Emmen plaats omdat het stadion in Zwolle niet beschikbaar was.

De officier van justitie had boetes en taakstraffen tot 40 uur geëist.