AMSTERDAM - Diego Maradona is niet blij met FIFA-voorzitter Joseph Blatter. De Argentijnse voetballegende vindt het onrechtvaardig dat Bolivia zijn internationale duels niet langer in de hoofdstad La Paz kan spelen vanwege de grote hoogte waarop het nationale stadion zich bevindt.

"Het is belachelijk dat deze regel is ingesteld. God heeft ieder zijn plaats gegeven op deze aarde en dat hebben we te respecteren."

Vorige week besloot de wereldvoetbalbond dat spelers een week moeten krijgen om te acclimatiseren als een wedstrijd plaatsvindt op 2750 meter boven zeeniveau. Voor duels op 3600 meter of hoger acht de bond twee weken noodzakelijk.

Volgens de FIFA is de gezondheid in gevaar van sporters die niet gewend zijn aan spelen op die hoogtes. Doordat de internationale voetbalkalender een vrije week niet toelaat, is het voor Bolivia niet mogelijk om te spelen in het nationale stadion, dat zich op 3600 meter boven zeeniveau bevindt.

Protest

Als protest tegen het besluit speelt de 47-jarige Maradona maandag een voetbalpartijtje in het Hernando Siles Stadion in La Paz met de Boliviaanse president Evo Morales. Maradona speelt in een team met gepensioneerde Argentijnse voetballers en Morales voetbalt samen met gestopte Boliviaanse spelers.

"Het besluit van Blatter is puur politiek", vindt Maradona. "Die man heeft nog nooit gevoetbald, nooit een strafschop genomen en nu speelt hij met de passie van het Boliviaanse volk."