RIJSWIJK - Inter heeft de voorsprong op AS Roma in de Italiaanse competitie zondag weer vergroot tot zes punten. De koploper versloeg Palermo, 2-1. Een dag eerder was AS Roma even dichter bij gekomen door te winnen van AC Milan, ook 2-1.

Voor Inter was het pas de tweede zege in de laatste zeven wedstrijden. Tot de negatieve serie behoorden ook twee nederlagen tegen Liverpool in de Champions League.

Vieira opende al na vijf minuten de score voor Inter, na een fraaie combinatie met Zlatan Ibrahimovic. Door een eigen treffer van Inters verdediger Marco Materazzi, die de bal ongelukkig tegen zich aan kreeg, kwam Palermo op gelijke hoogte. Nog voor de rust zette Luis Jiminez Inter opnieuw op voorsprong, nu beslissend.

As Roma

AS Roma dankte de zege aan twee doelpunten binnen drie minuten. Kaka zette AC Milan eerst nog in de 56e minuut op voorsprong. Ludovic Giuly zorgde in de 78e minuut voor de gelijkmaker. Mirko Vucinic maakte in de 81e minuut de winnende treffer voor AS Roma.

PSV's Europese opponent Fiorentina boekte een duidelijke zege op Genoa, 3-1. Alberto Santana en Adrian Mutu scoorden in de eerste helft, waarna Giampaolo Pazzini de stand op 3-0 bracht. Pas kort voor het einde deed Matias Masiero iets terug.

Juventus

Fiorentina kwam niet dichter bij nummer drie Juventus. De ploeg uit Turijn won zondagavond magertjes van Napoli: 1-0.

Pas twee minuten voor het einde vond Vincenzo Iaquinta het net. Juventus heeft vier punten meer dan Fiorentina, maar dertien punten achterstand op koploper Inter.