MELBOURNE - Het nieuwe F1-seizoen kende een perfecte start voor Lewis Hamilton. De Brit reed in Australië onbedreigd naar de zege en zag concurrent Ferrari opgeven.

Lewis Hamilton kende een perfect weekend in Australië. De Brit greep zaterdag de pole positie en zette die zondag makkelijk om in een eerste zege, de vijfde in zijn nog jonge loopbaan. Maar vooral de dubbele opgave van concurrent Ferrari vormde de aanleiding van het vreugdedansje van de jonge Brit.

Ferrari faalt

Wereldkampioen Kimi Raikkonen leek even voor een stunt te gaan zorgen in Melbourne. De Fin klom van de vijftiende plaats op naar de tweede, maar vergooide alle kansen op een goed resultaat vervolgens door een paar foutjes. Door de vele uitvallers leek de wereldkampioen toch nog punten te scoren, maar enkele ronden voor de finish moest hij net als teamgenoot Felipe Massa opgeven.

Ferrari kijkt dus meteen tegen een achterstand aan en moet de volgende races ook rekening houden met een sterk BMW-Sauber team. Nick Heidfeld bezorgde de Duitse renstal de tweede plaats. Nico Rosberg mocht als derde rijder mee het podium op, een nieuwe ervaring voor de zoon van ex-wereldkampioen Keke Rosberg.

Alonso scoort

Ex-wereldkampioen Fernando Alonso reed een anonieme race, maar werd dankzij de vele opgaves knap vierde in zijn zwakke Renault. De Spanjaard eindigde overigens voor zijn opvolger bij McLaren. Heikki Kovalainen leek lange tijd op weg naar de tweede plaats, maar zakte tijdens de laatste safety car procedure terug naar de vijfde plaats. Barrichello (Honda), Nakajima (Williams) en Bourdais (Toro Rosso) staken de overige wk-punten op zak.

Volgende week staat reeds de tweede Grand Prix van het seizoen op het programma. De teams trekken dan naar Maleisië.