COTTBUS - Uitgerekend Energie Cottbus bracht zaterdagmiddag de spanning in de Bundesliga weer een beetje terug. De hekkensluiter verraste voor eigen publiek met een zege op koploper Bayern München (2-0).

Hamburger SV, dat Borussia Dortmund versloeg (1-0), verkleinde de achterstand op de lijstaanvoerder tot vijf punten.

Hamburger SV klom voor het eerst dit seizoen naar de tweede positie van de ranglijst. De kans bestaat dat de club zondag al weer plaats moet maken voor Werder Bremen, dat bij een zege op VfL Wolfsburg nog maar vier punten minder heeft dan Bayern München.

Jelic

Branko Jelic had een groot aandeel in de tweede competitienederlaag van de koploper. De Servische spits van Energie Cottbus verpestte de 550e competitiewedstrijd van doelman Oliver Kahn in de Bundesliga.

Hij passeerde de routinier voor rust tweemaal. "Het ging wel lekker", concludeerde Jelic die in de winterstop overkwam van het Chinese Xiamen Lanshi.

Ribery

Franck Ribery verzuimde Bayern München terug in de wedstrijd te brengen. De Fransman miste een strafschop. "We hebben vandaag zo'n beetje alles fout gedaan", mopperde de verliezend trainer Ottmar Hitzfeld even na het laatste fluitsignaal.

"Dit is een inktzwarte dag voor ons. Cottbus heeft de zege wel verdiend. Ze waren van de eerste tot de laatste minuut de betere ploeg."

Van Bommel

De lijstaanvoerder uit Beieren acteerde zonder Mark van Bommel. De Limburger is nog steeds geschorst. Trainer Huub Stevens van Hamburger SV gunde Rafael van der Vaart, Nigel de Jong en Joris Mathijsen een basisplaats.

Jose Paolo Guerrero was echter de grote man bij Hamburger SV. De Peruviaan maakte in de 63e minuut het enige doelpunt in het duel met Borussia Dortmund.

Bruggink

Arnold Bruggink was succesvol voor Hannover 96. De aanvallende middenvelder maakte het eerste doelpunt voor zijn club in de thuiswedstrijd tegen Arminia Bielefeld. Hannover kwam uiteindelijk niet verder dan een gelijkspel (2-2).