BORMIO - De Italiaanse familie Mölgg heeft zich zaterdag meer dan eens van de goede kant getoond bij de wereldbekerwedstrijden ski in Bormio.

Bij de mannen won Manfred Mölgg het eindklassement op de slalom, waarna zus Manuela bij de reuzenslalom voor vrouwen naar het zilver gleed.

Görgl

Ze zag op het podium alleen de Oostenrijkse skiester Elisabeth Görgl een treetje hoger staan. Görgl deed 2.24,96 over de twee afdalingen en was daarmee 0,07 seconde sneller dan de Italiaanse.

De overwinning in het eindklassement ging naar de Italiaanse Denise Karbon, die achtste werd maar al verzekerd was van de eindzege.

Grange

Bij de slalom voor mannen was de Fransman Jean-Baptiste Grange een haar verwijderd van de eindoverwinning in het wereldbekerklassement.

Een slippertje, vier poortjes voor de finish, kwam hem echter duur te staan. De Oostenrijker Reinfried Herbst profiteerde door de wedstrijd te winnen, Manfred Mölgg had onverwacht aan een zesde plaats voldoende voor winst in het eindklassement.

Fout

"Ik wist niet eens dat Grange een fout had gemaakt", was Mölgg verrast. "Pas na mijn finish merkte ik hoe teleurgesteld de Fransen waren."

Algemene wereldbekers

De algemene wereldbekers waren al vergeven. De Amerikaanse Lindsey Vonn-Kildow en haar landgenote Bode Miller mochten die mee naar huis nemen.