SISTERON - Robert Gesink heeft vrijdag de leiding in Parijs-Nice behouden. De wielrenner van de Rabobankploeg finishte tijdens de vijfde etappe in het peleton, op 2.15 minuten van ritwinnaar Carlos Barredo.

De Spanjaard kwam na een rit over 195 kilometer van Althen-des-Paluds naar Sisteron solo over de finish. Karsten Kroon won de sprint van de achtervolgende groep, voor de Italiaan Manuel Mori.

Gesink heeft in het algemeen klassement een voorsprong van 31 seconden op de Italiaan Davide Rebellin. Diens landgenoot Rinaldo Nocentini staat 35 tellen achter op Gesink.

Slotklim

De 21-jarige klimmer uit Varsseveld greep donderdag in de etappe naar de Mont Ventoux de macht in de Franse rittenkoers. Op de slotklim kon alleen de Cadel Evans de Nederlander nog volgen. De ritwinst moest Gesink aan de Australiër laten, maar hij mocht wel de gele trui aantrekken.

Twee etappes

Gesink heeft nog twee etappes voor de boeg. Zaterdag wacht een rit over 206 kilometer van Sisteron naar Cannes. Onderweg moeten de renners zeven cols bedwingen.

Tijdens de afsluitende rit zondag, met start- en eindpunt in Nice, krijgen de renners drie bergreuzen voor hun kiezen, waaronder de Col de la Porte.