AMSTERDAM - Luis Suarez krijgt weer een kans in de hoofdmacht van Ajax. De aanvaller uit Uruguay maakt zondag deel uit van de basisformatie van de Amsterdamse club voor het thuisduel met Willem II.

Trainer Adrie Koster gebruikte Suarez de laatste weken slechts als invaller. De grillige aanvaller moest plaatsmaken voor Urby Emanuelson, die voor meer evenwicht op het middenveld zorgde.

Suarez krijgt tegen Willem II als rechtsbuiten de voorkeur boven Dennis Rommedahl en Kennedy Bakircoglü.

Lindgren

Voor Rasmus Lindgren komt de thuiswedstrijd tegen de nummer zeventien uit Tilburg te vroeg. De Zweed heeft nog steeds last van een hamstringblessure.

Koster

Koster benadrukte vrijdag het belang van het duel met Willem II. "Iedereen heeft het al over de wedstrijd van woensdag tegen PSV. Maar Willem II kan erg goed verdedigen. Die ploeg heeft minder tegendoelpunten dan Ajax. Dat zegt voldoende."

Van Duin

Marco van Duin zit zondag mogelijk als tweede doelman van Ajax op de bank. Dennis Gentenaar en Erik Heijblok ontbraken vrijdag op de training wegens blessures.

"Ik ga zaterdag kijken hoe het met ze is. Als het niet gaat, zit Van Duin zondag bij de selectie", zei Koster.

Feyenoord

Trainer Bert van Marwijk van Feyenoord heeft twee jeugdspelers naar het eerste elftal overgeheveld. Aanvallers Luis Pedro en Hanne Hagary maken deel uit van de A-selectie voor het thuisduel van zaterdag met VVV.

Van Marwijk heeft na het wegvallen van Roy Makaay een groot aanvallend probleem. De toekomstig bondscoach kan niet anders dan concluderen dat hij geen goede vervanger heeft voor de spits die woensdag in de uitwedstrijd bij AZ een enkelband scheurde.

Mols

De oefenmeester weet niet hoe het lichaam van de 37-jarige Michael Mols reageert op het spelen van hele wedstrijden. Aanvallers Chun-Soo Lee, Andwélé Slory en Tim Vincken zijn voorlopig nog geblesseerd.

Nuri Sahin is waarschijnlijk wel op tijd fit voor de wedstrijd tegen VVV. De Turkse middenvelder had vrijdag nauwelijks meer last van zijn gekwetste enkel.

Nicky Hofs verscheen ook weer op het trainingsveld, maar voor hem komt de wedstrijd tegen de degradatiekandidaat uit Limburg nog te vroeg.

AZ

Trainer Louis van Gaal van AZ mist Kew Jaliens en Simon Poulsen zondag tijdens de uitwedstrijd tegen FC Utrecht. De eerstgenoemde aanvoerder is geschorst. Poulsen is nog niet helemaal hersteld van een stevige griep.'

AZ wil bij FC Utrecht breken met een serie van tien duels zonder zege. "De druk wordt groter naarmate die reeks langer wordt'', beseft Van Gaal. "Dat we niet winnen, ligt volgens mij niet aan de manier waarop we voetballen. We scoren gewoon heel moeizaam.''

Van Gaal maakt zich ondanks de slechte prestaties nog geen zorgen over zijn toekomst bij AZ. "Het wordt pas een probleem wanneer de wisselwerking met mijn spelers niet goed is. Maar dat is nu niet het geval.''