NYON - PSV speelt in de kwartfinales van de UEFA Cup tegen Fiorentina. Dat wees de loting vrijdag in het Zwitserse Nyon uit. PSV speelt op 3 april eerst uit, de return in Eindhoven is op 10 april.

Als PSV de Italianen verslaat, treft het in de halve finales de winnaar van de confrontatie tussen Glasgow Rangers en Sporting Lissabon.

Fiorentina staat momenteel vierde in de Italiaanse Serie A. De ploeg van trainer Cesare Prandelli bereikte de kwartfinales ten koste van Everton.

In eigen huis wonnen de Italianen met 2-0, terwijl in Liverpool met dezelfde cijfers werd verloren. Fiorentina nam uiteindelijk de strafschoppen beter dan Everton.

FC Groningen

In de eerste ronde schakelde de ploeg van Prandelli FC Groningen uit, ook na strafschoppen. Beide wedstrijden waren in 1-1 geëindigd. In de groepsfase werd Fiorentina tweede achter Villarreal.

Bekende namen bij Fiorentina zijn de Roemeen Adrian Mutu en routinier Christian Vieri. Ook oud-PSV'er Manuel Da Costa speelt in Florence. De Portugese verdediger vertrok in de winterstop uit Eindhoven en is niet speelgerechtigd voor de Europese duels.

Omkopingsschandaal

De ploeg uit Florence eindigde vorig seizoen als zesde in de Serie A. Vanwege het aandeel in het grootschalige Italiaanse omkopingsschandaal was Fiorentina de competitie begonnen met vijftien punten in mindering.

Vooral dankzij de trefzekere Luca Toni (31 doelpunten) plaatste de club zich toch voor de UEFA Cup. Toni is inmiddels vertrokken naar Bayern München.

De finale van de UEFA Cup is op 14 mei in het stadion van Manchester City.