NYON - Dirk Kuijt en Ryan Babel nemen het in de kwartfinales van de Champions League met Liverpool op tegen het Arsenal van Robin van Persie. Dat wees vrijdag de loting uit in het Zwitserse Nyon.

Trainer Frank Rijkaard speelt met Barcelona tegen Schalke 04. Manchester United, met doelman Edwin van der Sar, treft AS Roma. De vierde kwartfinalewedstrijd gaat tussen Fenerbahçe en Chelsea. De eerste wedstrijden zijn op 1 en 2 april, de returns een week later.

Met Liverpool en Arsenal staan de verliezend finalisten van de afgelopen twee seizoenen tegenover elkaar. Liverpool verloor vorig jaar in de finale van AC Milan (2-1), de ploeg die dit seizoen in de achtste finales werd uitgeschakeld door Arsenal.

Het elftal van de Franse trainer Arsène Wenger bereikte in 2006 de eindstrijd, maar verloor daarin van Barcelona (2-1).

Fenerbahçe

De winnaar van het Engelse onderonsje treft in de halve finales Fenerbahçe of Chelsea. De Turken zijn bezig aan hun beste Europese seizoen ooit, nog nooit kwam de ploeg van oud-PSV'er Mateja Kezman verder dan de groepsfase van de Champions League.

De winnaar van de dubbele ontmoeting tussen Schalke 04 en Barcelona treft in de halve eindstrijd AS Roma of Manchester United. De finale is op 21 mei in Moskou.