LOS ANGELES - Er is een einde gekomen aan de hegemonie van de Los Angeles Lakers in de NBA. De titelverdediger in de Amerikaanse basketbalcompetitie verloor donderdagavond voor eigen publiek voor de vierde keer van San Antonio Spurs. Daarmee was de halve finale van de play-off in de Western Conference beslist.

Drie titels op rij waren er de laatste jaren voor de LA Lakers. Donderdagavond kwam er een hard einde aan de successtory van coach Phil Jackson. Muisstil was het aan het einde van het vierde kwart, toen de klok in Los Angeles de laatste seconden wegtikte.

Toen de vierde en beslissende nederlaag in wedstrijd zes van de cyclus (82-110) een feit was, kreeg de thuisclub tijdens de laatste time-out wel een staande ovatie van het publiek. Halverwege het duel was het verschil slechts vier punten in het voordeel van San Antonio. De marge groeide in het derde kwart naar negen punten, waarna de bezoekers in het laatste deel de titelverdediger kleineerden.

Duncan

Tim Duncan was de grote man bij San Antonio. Hij tekende voor 37 punten en 16 rebounds. De ploeg ontmoet in de finale van de Western Conference de winnaar uit het duel tussen Dallas Mavericks en Sacramento Kings.