BREMEN - Met kunst- en vliegwerk heeft Glasgow Rangers een plek in de kwartfinale van de UEFA Cup veroverd. De Schotse formatie stond op bezoek bij Werder Bremen in de slotfase zwaar onder druk, maar hield de schade beperkt tot een 1-0-nederlaag.

Dankzij de 2-0-zege in de heenwedstrijd, gaat Glasgow Rangers verder.

De formatie uit Noord-Duitsland kwam in de 58e minuut dankzij een fraai doelpunt van middenvelder Diego op voorsprong. Vooral in het laatste kwartier zette Bremen een groot offensief richting het Schotse doel op. De Duitse aanvallers kregen diverse (kleine) mogelijkheden om een tweede treffer te maken, maar ze konden Glasgow-doelman Allan McGregor niet passeren.

Reflex

Vijf minuten voor tijd kreeg Bremen-invaller Boubacar Sanogo een dot van een kans. Op drie meter van het doel mocht hij - helemaal vrij - de bal binnen tikken. McGregor wist echter dankzij een fabuleuze reflex de bal tegen de lat te werken, waarna het leer weer het veld in stuiterde. Mede daardoor schaarde Rangers zich uiteindelijk bij de laatste acht.

Dat deed ook Sporting Lissabon. De Portugese topclub verschafte zich vorige week in Engeland een goede uitgangspositie door met 1-1 gelijk te spelen tegen Bolton Wanderers.

Driftig

In eigen huis bleef het duel lange tijd op 0-0 steken. Toen de Engelse voetballers driftig op zoek gingen naar het noodzakelijke doelpunt, sloeg Sporting-speler Bruno Pereirinha in de 85e minuut in de counter toe: 1-0.

Daarmee zijn de acht kwartfinalisten bekend. Eerder bereikten al PSV, Bayer Leverkusen, Bayern München, Getafe, Fiorentina en Zenit Sint-Petersburg de kwartfinale. Vrijdag is de loting.