ROTTERDAM - Feyenoord laat Sebastián Pardo niet naar Chiligaan voor een trainingsstage van het nationale elftal onder 23jaar. De Zuid-Amerikaan wordt maandag in zijn vaderland verwacht,maar is nog maar nauwelijks hersteld van een enkelblessure.

De Rotterdamse club kan Pardo bovendien niet missen nu deontknoping van de competitie nadert. Temeer daar rekening moetworden gehouden met een schorsing van Van Persie wegens zijn rodekaart voor een overtreding tegen Utrecht-verdediger Stijn Vreven.De tuchtcommissie behandelde de zaak donderdagavond in Zeist endoet vrijdag uitspraak.

Feyenoord had al wel zekerheid over de beschikbaarheid van deJapanner Shinji Ono, die de training donderdag uit voorzorg verlietomdat hij een griepaanvalletje voelde opkomen, en de Zuid-KoreaanSong Chong-Gug. Beiden hoefden van hun bondscoach eind mei niet tekomen opdraven voor het toernooi om het Oost-Aziatischkampioenschap.

Donderdag werd dat toernooi overigens helemaal afgelast wegensde SARS-epidemie. Dat biedt ook perspectief voor Excelsior. DeKralingse ploeg hoeft in de eventuele nacompetitie Kim Nam-Il niette missen.