AMSTERDAM - Co Adriaanse wordt komende zomer trainer van Red Bull Salzburg. Hij wordt bij de Oostenrijkse club de opvolger van Giovanni Trapattoni, die aan het eind van dit seizoen opstapt om bondscoach te worden van Ierland.

Adriaanse, die eind januari al na vijf maanden opstapte bij Al-Sadd, tekent bij Red Bull een contract voor een jaar.

Adriaanse, die bij Feyenoord een van de kandidaten leek om de nieuwe bondscoach Bert van Marwijk op te volgen, heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "Alles bij deze club ziet er heel professioneel uit", zegt de 60-jarige trainer op de clubsite.

Landskampioen

"Ik begin in ieder geval met heel veel enthousiasme aan deze klus." Salzburg werd vorig jaar met overmacht landskampioen en gaat op dit moment weer aan kop in de Oostenrijkse competitie.

Voorzitter Heinz Hochhauser ziet Adriaanse als de ideale man. "We zaten al een tijd achter hem aan", bekent hij. "Hij kan prima werken met jonge spelers en speelt altijd aanvallend voetbal." Adriaanse zat sinds zijn vertrek uit Qatar zonder club. Daarvoor had hij een halfjaar het Oekraïense Metallurg Donetsk onder zijn hoede.

FC Porto

Adriaanse was in Nederland werkzaam bij PEC Zwolle, FC Den Haag, Ajax, Willem II en AZ. Bij de Alkmaarders bereikte hij in 2004 de halve finale van de UEFA Cup.

In het seizoen 2005/2006 was hij werkzaam bij FC Porto, waarmee hij zowel de landstitel als de nationale beker veroverde.