LONDEN - Chelsea heeft de strijd om de Engelse voetbaltitel nog niet uit het hoofd gezet. De Londense club hield aansluiting bij Arsenal en Manchester United door woensdagavond Derby County met 6-1 te verslaan. Bij rust was het pas 2-0.

Frank Lampard was tegen de degradatiekandidaat nummer één de grote man. De Engelse international scoorde viermaal. Oud-Feyenoorder Salomon Kalou en Joe Cole maakten de andere treffers. Chelsea heeft nu 61 punten, vijf minder dan Arsenal en drie minder dan ManUnited.

Portsmouth

Portsmouth kijkt eens te meer omhoog. Nu won de Zuid-Engelse club met 4-2 van Birmingham City. Jermaine Defoe had er binnen tien minuten al twee in liggen. De bezoekers kwamen nog voor rust op gelijke hoogte. Hermann Hreidarsson en oud-Ajacied Nwankwo Kanu, een kwartier voor tijd ingevallen, beslisten het duel.

Middlesbrough

Middlesbrough hield aan de uitwedstrijd tegen Aston Villa een punt over: 1-1. Tot een kwartier voor tijd mochten George Boateng en zijn teamgenoten denken dat het er drie konden worden. Gareth Barry deed de voorsprong van 'Boro' (goal Stewart Downing) vanaf de strafschopstip teniet. Bij Villa deed Wilfred Bouma de gehele wedstrijd mee.