AVENCHES - Het gaat hard met de plekken op de Oranjecampings in Zwitserland. De 'EK Camping', een Nederlands kampeerterrein in de buurt van Bern, meldde woensdag al voor 50 procent volgeboekt te zijn op de dagen rond de eerste wedstrijden van Oranje op 9, 13 en 17 juni.

De mensen die nu hebben geboekt, weten niet eens of ze het stadion in zullen komen. De Supportersclub Oranje ontving per wedstrijd ongeveer 30.000 aanvragen van belangstellenden.

Loting

De organisatie heeft inmiddels samen met de KNVB geloot welke 3000 fans daadwerkelijk een kaart krijgen. De gelukkigen krijgen de komende dagen een brief in de bus.

Sfeer

"Veel mensen gaan ook voor de sfeer", weet een zegsman van de camping in het dorpje Avenches. "De feesten in de stad zijn bijna nog leuker dan het bijwonen van de wedstrijden zelf. Fans die naar Zwitserland komen hoeven zich geenszins bekocht te voelen als ze geen kaartje krijgen."

De wedstrijden van het Nederlands elftal worden ook in de regio op diverse plaatsen op grootbeeldschermen geprojecteerd.

Populair

Vooral de tweede wedstrijd, tegen Frankrijk, is populair. "Deze valt ook in een weekend", legt de woordvoerder uit. "Dat kunnen mensen makkelijker plannen. Bovendien spreekt Frankrijk als tegenstander toch meer mensen aan dan Roemenië." Het voormalige Oostblokland is de tegenstander van de Oranje-equipe in de derde poulewedstrijd op 17 juni.