ROTTERDAM - Sparta speelt vrijwel zeker ook komend seizoen betaald voetbal. Een meerderheid van de Rotterdamse gemeenteraad is bereid de aandelen van de BV Stadion Sparta Rotterdam te kopen voor een bedrag van 6 miljoen euro. De club moet voortaan een huur betalen die voldoende is om de kosten van beheer en onderhoud van het stadion te dekken.

Dat bleek donderdag tijdens de vergadering van de gemeentelijke commissies middelen en sport en cultuur met wethouder Janssens over diens reddingsplan voor Sparta. De voltallige gemeenteraad neemt volgende week donderdag een definitief besluit.

Janssens stelt de raad verder voor om het huidige overbruggingskrediet aan de BVO Sparta (2 miljoen euro) maar voor de helft te laten aflossen en het krediet voor het resterende bedrag met een jaar te verlengen. Deze constructie is nodig om het verschil van 1 miljoen euro tussen de schulden van Sparta (7 miljoen euro) en het bedrag dat de gemeente voor de aandelen wil betalen, te overbruggen.

De gemeente koopt de aandelen pas als de KNVB Sparta een meerjarige licentie verstrekt, de sponsorgroep rond Peter Bonthuis drie jaar lang garant staat voor een sluitende begroting en er een evenwichtig bestuur komt bestaande uit geldschieters en het huidige bestuur. De vergadering duurt nog voort.