BRUSSEL - De Nederlandse (KNVB) en Belgische (KBVB) voetbalbond hebben op 19 maart een informeel gesprek met Michel Platini, de voorzitter van de Europese voetbalbond UEFA.

Tijdens de bijeenkomst zal de gezamenlijke kandidatuur van beide landen voor de organisatie van het wereldkampioenschap in 2018 aan de orde komen.

De Belgische projectleider Alain Courtois denkt dat België en Nederland een reële kans hebben om het evenement binnen te halen.

Enthousiasme

"Ik heb de voorbije maanden gemerkt dat het enthousiasme en optimisme over onze kandidatuur op nationaal en internationaal niveau erg groot is", zei de organisator van Euro 2000 in België en Nederland donderdag in Brussel.

"In november zaten we al rond de tafel met FIFA-voorzitter Sepp Blatter. Hij reageerde eerst terughoudend op een gezamenlijke kandidatuur, maar nadat we hem duidelijk hadden gemaakt dat we wel twee landen zijn maar slechts één organisatie, met één hoofdkwartier en één managementteam, klonk hij al een stuk positiever. Het verloop van Euro 2000 heeft bewezen dat we dit aankunnen."