VENLO - FC Twente heeft dinsdagavond met speels gemak in stadion De Koel in Venlo drie punten gepakt. Het zwakke VVV-Venlo was geen partij voor de Tukkers, die door de 0-2 overwinning aanhaken in de strijd om de eerste vijf plaatsen.

Douglas en Youssouf Hersi waren trefzeker voor FC Twente. Het vertoonde spel gaf VVV-Venlo weinig vertrouwen in de strijd tegen degradatie.

VVV-Venlo had niets in te brengen tegen FC Twente. De Venlonaren speelden slap en fantasieloos en slaagden er geen enkele keer in om de Twentse defensie in verlegenheid te brengen.

Doelman Sander Boschker hoefde voor rust slechts in te grijpen bij een corner en een vrije trap van Keisuke Honda. Ook het fellere en gemakkelijk combinerende FC Twente was, ondanks het overwicht, niet bij machte om veel kansen te creëren.

Douglas

Het was dan ook niet verwonderlijk dat een standaardsituatie de openingstreffer van de gasten inleidde. De boomlange verdediger Douglas knikte de bal uit een hoekschop van Jeroen Heubach voorbij doelman Kevin Begois: 0-1.

Ook na rust begon VVV-Venlo zonder overtuiging. FC Twente had het duel in de openingsfase na de hervatting kunnen beslissen. Youssouf Hersi, Karim El Ahmadi en Blaise N'Kufo kregen uitgelezen kansen, maar mikten te hoog, vonden doelman Kevin Begois op hun weg of de bal kon van de lijn worden weggehaald.

Kansen

Ook daarna bleven de beste kansen voor de Tukkers, maar doelman Kevin Begois ontpopte zich tot de grote sta in de weg. Een kwartier voor tijd moest ook hij uiteindelijk buigen voor de zoveelste kans van FC Twente. Youssouf Hersi tekende voor de 0-2.

VVV-Venlo kon daar niets tegenover stellen. De ploeg van trainer André Wetzel werd op alle fronten afgetroefd door FC Twente, dat zich slechts het verwijt kon maken dat het niet vaker scoorde tegen zo'n zwakke opponent.