AMSTERDAM - Adrie Koster, interim-trainer van Ajax, ziet af van een overstap komende zomer naar PSV. Hij heeft ervoor gekozen om zijn contract in Amsterdam, dat tot medio 2009 duurt, uit te dienen. Komend seizoen keert de Zeeuw terug naar zijn oude functie, als trainer van Jong Ajax.

Dat maakt de Amsterdamse club op de website bekend. Voor Koster de naar Chelsea vertrokken Henk ten Cate opvolgde, was de oefenmeester ook trainer van Jong Ajax.

Bondscoach Marco van Basten, die komende zomer na het EK in de ArenA als hoofdcoach aantreedt, was een groot voorstander van een verlengd verblijf van Koster bij Ajax.

De drievoudige international wordt in Amsterdam gewaardeerd om zijn aanvallende voetbalvisie. Huub Stevens, komend seizoen de nieuwe trainer van PSV, wilde Koster graag als assistent aan zijn technische staf in Eindhoven toevoegen.

Goed gesprek

"Ik heb een goed gesprek gevoerd met Van Basten", liet Koster (53) op de website van Ajax weten. "Hij heeft mij verteld wat zijn plannen zijn en dat hij het fijn zou vinden als ik weer trainer van Jong Ajax word.

Ik kijk erg naar de samenwerking uit. Het is natuurlijk heel belangrijk dat er wederzijds vertrouwen is tussen de hoofdtrainer van het eerste elftal en de trainer van de beloften. Maar ik had al wel met enkele clubs gesproken, dat klopt, waaronder PSV, ja."

PSV

Koster: "Ik zou zelfs al bij PSV hebben getekend. Onzin. We staan tweede en hebben nog kans op het kampioenschap van de eredivisie.

Die kans heb ik als trainer van bijvoorbeeld Excelsior en RKC nooit gehad. Dus dit is voor mij ook een unieke situatie. Elke sportman wil prijzen winnen. Mensen die mij kennen weten dat ik zo in elkaar zit en dus helemaal niet bezig ben met andere dingen."

Soepel

Volgens Koster, die in oktober vorig jaar de naar Chelsea vertrokken Henk ten Cate tijdelijk opvolgde, zal de terugkeer naar Jong Ajax voor hem soepel verlopen. "Het is rondom die ploeg natuurlijk een stuk rustiger dan bij Ajax 1. Ik heb dit seizoen elke thuiswedstrijd en bijna elke uitwedstrijd van Jong Ajax bezocht.

Ik denk dat ik met mijn ervaring die jongens nog beter kan voorbereiden op de stap naar de A-selectie. Er loopt veel talent rond en het is een leuke leeftijdscategorie om mee te werken. Dat Ajax me aan mijn contract heeft gehouden, zie ik als compliment."