EINDHOVEN - Ibrahim Afellay kan woensdag meedoen in de UEFA Cup-wedstrijd van PSV tegen Tottenham Hotspur. De middenvelder heeft wat last van zijn rug, maar is voldoende fit om te voetballen.

"Garanties heb je nooit, maar ik kan meedoen", zei Afellay dinsdag na de afsluitende training. "Alles ziet er goed uit", zei ook trainer Sef Vergoossen. "Ik denk dat Afellay gewoon kan spelen."

PSV verdedigt in Eindhoven een voorsprong van 1-0 uit de eerste wedstrijd. De koploper uit de eredivisie behaalde dat resultaat met een aangepaste tactiek.

Otman Bakkal, Danko Lazovic en Balazs Dzsudzsak verdwenen in Londen uit het basisteam. Het drietal werd vervangen door Edison Mendez, Danny Koevermans en Jason Culina.

Nagenoeg uitverkocht

De thuiswedstrijd van PSV tegen Tottenham Hotspur in de achtste finales van de UEFA Cup is woensdag nagenoeg uitverkocht. In totaal zijn 33.000 kaarten verkocht. De Eindhovense club hoopt de laatste 2000 toegangsbewijzen dinsdag in de vrije verkoop kwijt te raken.

Tottenham Hotspur neemt 1600 supporters mee naar het Philips-stadion.

Vergoossen start woensdag vermoedelijk in dezelfde basisopstelling, al wilde de trainer daar dinsdag niets over zeggen.

Jenas

Jermaine Jenas moet de return mogelijk aan zich voorbij laten gaan. De middenvelder van de Spurs heeft een enkelblessure, waardoor hij zondag al het met 4-0 gewonnen thuisduel tegen West Ham United miste.

Als Jenas niet fit genoeg blijkt, is Tom Huddlestone zijn vervanger. Ten opzichte van de thuiswedstrijd tegen PSV (0-1) raakt Gilberto vermoedelijk zijn basisplaats kwijt. De Braziliaan lag in Londen aan de basis van het tegendoelpunt en werd in de rust gewisseld.

Teemu Tainio is waarschijnlijk zijn vervanger. Verder lijkt trainer Juande Ramos voor dezelfde spelers te kiezen.

Vermoedelijke opstelling PSV
Gomes; Kromkamp, Marcellis, Salcido en Alcides; Farfan, Culina, Simons, Mendez en Afellay; Koevermans.

Vermoedelijke opstelling Tottenham Hotspur:
Robinson; Chimbonda, Woodgate, King en Tainio; Lennon, Huddlestone of Jenas, Zokora en Malbranque; Berbatov en Keane.