NEW YORK - Tennisser Roger Federer heeft in een demonstratiewedstrijd in New York zijn jeugdidool Pete Sampras verslagen. De Zwitser nam daarmee revanche voor zijn nederlaag tegen de oud-tennisser eind november in Macua.

Federer en Sampras, die in 2002 stopte, speelden vorig jaar al drie wedstrijden tegen elkaar in Azië. De nummer een van de wereld won de eerste twee, Sampras de laatste.

Federer boekte in het Madison Square Garden zijn derde overwinning op de 36-jarige Amerikaan. "Dit was een droom die uitkwam", aldus Federer dinsdag. "Spelen tegen mijn jeugdidool hier in de Garden. Het was geweldig, we hadden veel lol."

De Zwitser had ruim twee uur nodig om de voormalige nummer een van de wereld op de knieën te krijgen. Uiteindelijk won hij met 6-3 6-7 (4) 7-6 (6).

Rentree

"Het was leuk om weer tegen Roger te spelen", zei Sampras, die een rentree in het profcircuit opnieuw uitsloot. "Dat is niet meer voor mij weggelegd", aldus de Amerikaan. Federer en Sampras mochten 325.000 euro verdelen voor het tennispotje.

De Zwitser ging na zijn overwinning in op geruchten dat zijn carrière in gevaar zou zijn door de ziekte van Pfeiffer, waar hij al enige tijd hinder van ondervindt. "Vooral in Zwitserland wordt druk gespeculeerd over een einde van mijn tennisloopbaan. De mensen moeten weten dat ik gezond en gelukkig ben, en niet ziek."

Federer kwam tijdens de Australian Open in januari niet verder dan de halve finales en vorige week in Dubai verloor hij al in de eerste ronde. "Een nederlaag zoals die in Dubai motiveert me meer dan wat dan ook", klonk de 26-jarige tennisser strijdvaardig.