NEW YORK - Haastige spoed was goed voor Paul Haarhuis. De 35-jarige Eindhovense tennisser raffelde zaterdag met zijn Russische partner Jevgeni Kafelnikov de tweede ronde dubbelspel van de US Open in minder dan een uur af: 6-2 6-2 tegen de Tsjechen Petr Pala en Pavel Vizner.

Haast

Haarhuis had haast want hij had in New York kaartjes kunnen bemachtigen voor de musical The Producers op Broadway. Dit theaterstuk was al meer dan een jaar vantevoren uitverkocht. "Ik betaalde er veel geld voor en hoopte dat ik niet hoefde te tennissen op zaterdagmiddag", vertelde Haarhuis na de vlotte zege. "Gelukkig waren wij als eerste partij aan de beurt. We wonnen lekker vlot, zodat ik me ook nog even kan verkleden voor Broadway."

Gevreesd

Haarhuis vormt met Kafelnikov een gevreesd dubbel. Samen wonnen zij dit seizoen het Open Franse op Roland Garros. Op Wimbledon kwamen zij niet ver. In de US Open zijn ze negende geplaatst. In de derde ronde komen ze wellicht tegen de Amerikaanse broers Bob en Mike Bryan te staan.

Vrouwendubbel

Voor Carolinie Vis kwam zaterdag het einde van de US Open door de nederlaag in de tweede ronde van het damesdubbel tegen het als tweede geplaatste Spaanse koppel Ruano Pacual/Suarez. Met Fusai won de 32-jarige Haagse wel de eerste set na een setpoint tegen maar enkele blunders tegen de oerdegelijk tennissende Spaansen werden in de tweede en derde fataal. "Zij doen op de baan hun kunstje en wachten op de fouten van de tegenstanders. Wij hebben ze na de eerste set goed geholpen", vertelde Vis.

Jonge meid

Mogelijk is dit haar laatste actieve tennisjaar. "Nog een jaar doorspelen doe ik alleen als ik een goede nieuwe partner vind. Alexandra Fusai stopt ermee. Ik zoek een jonge meid die zich bij deze oude tante kan aanpassen." Vis heeft inmiddels wel besloten zich in de Verenigde Staten te vestigen. Als zij haar verblijfsvergunning heeft, zal zij zich in San Diego (Californië) vestigen. Tennis heeft ze na veertien jaar op de WTA-tour wel gezien. "Wedstrijden spelen is nog wel leuk, maar steeds weer trainen, bah."