AMSTERDAM - De NOS gaat vanaf komend seizoen weer samenvattingen uitzenden van de wedstrijden in de Eredivisie. Het programma met 'het bord op schoot' zal zeer waarschijnlijk weer op 19.00 uur worden uitgezonden.

Dat meldt Voetbal International (VI) op zijn website. Journalisten Iwan van Duren, Tom Knipping en Thijs van Veghel volgden de afgelopen maanden de onderhandelingen tussen de Eredivisie CV (ECV) en de Betaald Voetbal Organisaties (BVO).

De clubs zouden maandag in het Gelderse Oosterbeek drie voorstellen gepresenteerd krijgen, waarvan er twee beduidend minder opleveren. Een aanbod van de kabelaars wordt volgens VI niet serieus genomen en een combinatie van Sport1 en de NOS levert de clubs te weinig op.

Eredivisie-kanaal

Het derde voorstel is het meest lucratief voor de BVO's. In dat geval starten de achttien clubs een eigen Eredivisie-kanaal en brengt de NOS zondagavond de samenvattingen van de gespeelde wedstrijden.

Volgens VI zou het ditmaal gaan om een contract dat getekend wordt voor zeven of acht jaar.

RTL

Volgens het Algemeen Dagblad gaat de NOS circa vijftien miljoen euro per jaar betalen voor de rechten. RTL, de partij die de samenvatting dit seizoen uitzendt, zou veel minder geboden hebben.

De verwachting is dat eind april bekend word gemaakt welke partij de live-rechten krijgt.