NAPELS - AS Roma is zondag in het spoor gebleven van koploper Internazionale. De Romeinen maakten geen fout tegen Napoli (2-0) en blijven daardoor op zes punten van de regerend kampioen, die zaterdag in eigen huis Reggina met 2-0 versloeg.

De Italiaanse internationals Simone Perrotta en Francesco Totti (vanaf de strafschopstip) bezorgden AS Roma een gemakkelijke zege in Napels.

AC Milan

AC Milan deed goede zaken in de strijd om de vierde plek, die recht geeft op een plek in de voorrondes van de Champions League. De club uit Milaan won zelf bij Empoli (3-1), terwijl concurrent Fiorentina onderuit ging bij Siena (1-0).

Milan heeft nog een punt achterstand op de ploeg uit Florence.

De Milanezen leken lange tijd af te stevenen op een gelijkspel, maar in de laatste vijf minuten voorkwamen Massimo Ambrosini en Kaka puntenverlies voor hun ploeg. AC Milan kreeg dinsdag een flinke domper te verwerken in de Champions League, waarin de titelhouder werd uitgeschakeld door Arsenal.

Juventus

Juventus verstevigde de derde positie op de ranglijst door met 2-0 te winnen bij Genoa. Oud-Ajacied Zdenek Grygera en David Trezeguet maakten de doelpunten.