ARNHEM - Theo Janssen heeft zondag zijn excuses aangeboden aan Vitesse, zijn medespelers en de supporters van de Arnhemse voetbalclub. De middenvelder weigerde zaterdag in de uitwedstrijd bij Excelsior (1-2) op de bank plaats te nemen en ging meteen naar huis.

De clubleiding legde Janssen daarvoor een boete op.

Trainer Aad de Mos noemde het na het duel werkweigering. Janssen werkte zondagochtend een krachttraining af en betuigde zijn spijt.

Teleurstelling

"Mijn teleurstelling was na een eerdere toezegging van de trainer zo groot, dat ik het niet kon verkroppen dat ik zonder uitleg ineens gepasseerd werd. In mijn emotie dacht ik niet meer na en ben ik naar huis gegaan", zei Janssen zondag op de website van zijn club.

Dinsdag volgt een gesprek tussen Janssen, De Mos en technisch directeur Marc van Hintum, die optimistisch is over een verzoening. "Onze trainer is heel ervaren en zal professioneel met Theo de draad weer oppakken, want dat is het beste voor Vitesse. Bovendien vindt hij Theo een mooi mens, dus alle voorwaarden zijn aanwezig om dit voorval snel achter ons te laten."

Motivatie

Ook Janssen toonde zondag, naast berouw, motivatie om bij Vitesse verder te gaan: "Ik wil heel graag voor Vitesse spelen en ga mijn stinkende best doen om dat te bewerkstelligen."

De Mos had zaterdag al een signaal afgegeven aan de middenvelder, van wie hij een knieval verwachtte: "Dit heb ik na al mijn jaren in het voetbal nog nooit meegemaakt."

"Dit is werkweigering. Toch houd ik van de mens Theo Janssen, en af en toe ook van de speler Theo Janssen. De zaak moet ook op te lossen zijn, maar die oplossing moet wel goed vallen bij de spelers en de technische staf."