AMSTERDAM - Portsmouth heeft voor een verrassing gezorgd door Manchester United uit te schakelen in het FA Cup-toernooi. De ploeg van Harry Redknapp beperkte zich op Old Trafford tot verdedigen en kaapte een overwinning weg door een doelpunt van Sulley Muntari.

De Ghanees benutte een strafschop, waardoor Portsmouth doorgaat naar de halve finale.

Kansen

United had de nederlaag volledig aan zichzelf te wijten, want de ploeg van Sir Alex Ferguson kreeg legio kansen. David James en de paal voorkwamen een doelpunt voor United. In de negentiende minuut kon Wayne Rooney alleen op de doelman van Portsmouth af.

De Engels international omspeelde James, maar Sol Campbell voorkwam een doelpunt. De rebound werd ingekopt door Carlos Tevez, maar Glen Johnson bracht redding op de doellijn.

Tweede helft

In de tweede helft ging United op dezelfde voet verder. Cristiano Ronaldo schoot rakelings naast en ook Michael Carrick was dicht bij een doelpunt. Zijn inzet werd op de lijn gestuit door Sylvain Distin. Een schot van Patrice Evra belandde via James op de paal.

Kanteling

Een kwartier voor tijd kantelde het duel volledig. Portsmouth-aanvaller Milan Baros werd neergelegd door Tomasz Kuszczak, die na rust in het veld was gekomen voor de geblesseerde Edwin van der Sar. De Pool kreeg rood van scheidsrechter Martin Atkinson.

Rio Ferdinand verving Kuszczak in het doel, maar de verdediger was kansloos op de strafschop van Muntari. Met tien man slaagde United er niet meer in een gelijkmaker te forceren.