WIERINGERWERF - Turnster Verona van de Leur moet hopen via een aanwijsplek alsnog in de selectie voor de Europese kampioenschappen te belanden. De Nederlands kampioene op de meerkamp kwam vrijdag in Wieringerwerf bij kwalificatiewedstrijden tot een teleurstellende score: 52,650.

Van de Leur werd daarmee in het eindklassement slechts zevende op ruime afstand van Lichelle Wong en Suzanne Harmes, die met een totaalscore van 55,800 de eerste plaats deelden.

Sanne Wevers werd net als in bij de eerste kwalificatiewedstrijden in Amsterdam derde en maakt ook een goede kans op EK-deelname.

Op basis van de twee wedstrijden kiest gymnastiekbond KNGU vijf turnsters voor het EK, dat begin april in het Franse Clermont-Ferrand wordt gehouden. Van de Leur ontbrak bij de eerste wedstrijd, aangeslagen door een rel rond haar coach Esther Heijnen.

Niet welkom

Die was niet meer welkom bij haar club De Hazenkamp waarna Van de Leur tijdelijk uitweek naar Heerenveen. Heijnen mocht uiteindelijk onder dreiging van een kort geding de afgelopen week toch aan de slag bij de Nijmeegse club maar laat maandag weten wat haar toekomstplannen zijn. Een vertrek ligt voor de hand.

Het is niet gezegd dat de beste vijf turnsters daadwerkelijk voor het EK worden geselecteerd. "De teamprestatie staat daar voorop want het is een landenwedstrijd", meldde topsportmanager Henk Kort die maandag de EK-ploeg bekendmaakt.