PARIJS - De vereniging van profwielerteams, verenigd in de AIGCP, heeft tijdens een vergadering in Parijs besloten zondag te starten in de etappekoers Parijs-Nice.

Henri van der Aat, die de buitenlandse contacten voor de Rabobankploeg nog onderhoudt, bevestigde dat vrijdagavond. Voorwaarde is wel dat de ruzieënde partijen volgende week met elkaar om de tafel gaan zitten.

De AIGPC nam die beslissing nadat het Hof van Arbitrage voor de Sport (CAS) in Lausanne zich onbevoegd had verklaard een uitspraak te doen in het geschil dat de internationale wielrenunie (UCI) heeft met de organisatie van Parijs-Nice (ASO).

Laatstgenoemde is ook verantwoordelijk voor de organisatie van de Tour de France.

IPCT

De IPCT, de belangenbehartiger van zeventien ProTourteams, had daarom gevraagd in een poging forse sancties van de UCI tegen renners (schorsing, boete) te voorkomen.

Van der Aat liet weten dat de Raboploeg in de samenstelling start zoals die eerder is bepaald. Bij een aantal ploegen werden eerder renners teruggetrokken uit vrees voor sancties.

Zo liet Team High Road de Britten Mark Cavendish en Bradley Wiggins thuis omdat ze vreesden voor hun deelname aan het wereldkampioenschap baan over enkele weken in Manchester. De UCI heeft gedreigd renners die de regels overtreden van WK's te weren.

"De dreiging van straffen is er, maar wij hebben als ploegen bepaald dat we ooit een ProTourlicentie hebben gekregen om ook in deze wedstrijd te kunnen starten", zei Van der Aat.