AMSTERDAM - Ajax-trainer Adrie Koster kan zondag in de topper tegen koploper PSV beschikken over een nagenoeg fitte selectie. Alleen Rasmus Lindgren ontbreekt vanwege een hamstringblessure.

De Spanjaarden Albert Luque en Ismael Urzaiz zijn twijfelgevallen. Luque heeft een lichte bekkenblessure, Urzaiz heeft last van een kuit.

Edgar Davids en Kenneth Perez, die eerder deze week nog afwezig waren door ziekte, zijn volledig hersteld en deden vrijdag de hele groepstraining mee. Ajax zag het gat met PSV vorige week teruglopen tot zes punten door de 4-0 overwinning tegen Excelsior en de 3-1 nederlaag van PSV bij FC Utrecht.

Koevermans

Trainer Sef Vergoossen weet nog niet of hij Danny Koevermans opneemt in de definitieve selectie voor de thuiswedstrijd van zondag tegen PSV. De spits heeft last van zijn lies.

" Danny is donderdag met pijn aan de lies aan de uitwedstrijd bij Tottenham Hotspur begonnen", zei Vergoossen. "Die blessure is er niet beter op geworden. We bekijken zaterdag hoe het gaat en nemen dan een beslissing."

Hofs

Nicky Hofs kan zondag niet met Feyenoord de uitwedstrijd bij AZ voetballen. De aanvallende middenvelder heeft een knieblessure. Hij moet voorlopig rust houden.

Trainer Bert van Marwijk weet ook nog niet of hij in Alkmaar een beroep kan doen op Serginho Greene (knieblessure) en Tim de Cler (griep). De geblesseerde Chun-Soo Lee, Andwélé Slory, Ron Vlaar en Tim Vincken ontbreken al langer in het keurkorps van de toekomstig bondscoach.

AZ

Trainer Louis van Gaal van AZ mist zondag Simon Poulsen in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. De Deense middenvelder heeft een buikblessure. Stijn Schaars, Maarten Martens, Gijs Luirink en Joey Didulica ontbreken al langer bij AZ.

Van Gaal kan wel gewoon een beroep op Ari doen. De Braziliaanse vreesde woensdag een ernstige voetblessure. Artsen constateerden op foto's echter geen afwijking. Ari trainde daarom vrijdag weer zonder problemen mee.