SAN ANTONIO - Los Angeles Lakers, de afgelopen drie jaar kampioen in het Amerikaanse profbasketbal (NBA), staat op de rand van uitschakeling in de NBA-playoffs van dit jaar. San Antonio Spurs bracht de Lakers dinsdag een gevoelige nederlaag (96-94) toe in de halve finale playoff van de Western Conference en leidt nu de best-of-seven reeks met 3-2. De Spurs zijn dus één overwinning verwijderd van de finale.

In de andere halve finale playoff van de Western Conference nam Dallas Mavericks een 3-2 voorsprong op Sacramento Kings door het vijfde onderlinge duel te winnen met 112-93.

De wedstrijd tussen San Antonio en Los Angeles had een bizar verloop. Aan het einde van de derde periode leidden de Spurs met -58. Vanaf dat moment schakelden de Lakers in een hogere versnelling en begonnen aan een inhaalrace. Met name topscorer Kobe Bryant raakte op drift (36 punten). Robert Horry had in de laatste minuut zelfs nog de winst voor de Lakers kunnen pakken, maar zijn driepunter miste de basket.

Duncan

Tim Duncan, met 27 punten en veertien rebounds van grote waarde voor de Spurs, nam de schuld op zich voor het vrijlaten van Horry. "Hij was mijn man", zei de basketballer, die onlangs werd uitgeroepen tot waardevolste speler van de reguliere NBA-competitie.