AMSTERDAM - Fernando Gonzalez en Marcos Baghdatis zijn er donderdag niet in geslaagd om door te dringen tot de kwartfinale van het ATP-toernooi in Las Vegas. De als eerste geplaatste Chileen Gonzalez verloor van Evgeny Korolev.

De Rus had in de eerste set aan één break voldoende (6-3) en trok in de tweede set aan het langste eind in de tiebreak: 7-6 (4), In de volgende ronde stuit Korolev op Robby Ginepri uit de Verenigde Staten.

Ginepri zorgde voor de tweede verrassing van de dag door de als derde geplaatste Baghdatis uit het toernooi te slaan. De Amerikaan, die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten en bijna honderd plaatsen lager geklasseerd is dan zijn Cypriotische tegenstander, was in het eerste bedrijf oppermachtig in de tiebreak:7-2.

Service

Daarna probeerde Baghdatis de wedstrijd nog wel te laten kantelen, maar kwam niet door de service van zijn opponent. Ginepri wist daarentegen wel een break te plaatsen, wat voldoende was voor de winst: 6-3.

Ook Ernests Gulbis uit Letland, 6-2, 6-1 tegen Peter Luczak (Oos), en qualifier Kevin Andersen uit Zuid-Afrika, 7-6 (2), 7-5 tegen John Isner (VS), verzekerden zich van de kwartfinale.