BIRMINGHAM - De Nederlandse badmintonners hebben nog maar een kans over om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Eric Pang en Yao Jie werden donderdag in de tweede ronde van het All England in Birmingham uitgeschakeld.

Een plaats in de kwartfinales in Birmingham en volgende week bij het Swiss Open was noodzakelijk voor een ticket naar Peking.

Pang was kansloos tegen de als eerste geplaatste Dan Lin. De Chinees won in twee games: 21-9 21-12. Pang bereikte het hoofdtoernooi van het toernooi uit de Super Series via de kwalificaties. In de eerste ronde had hij afgerekend met de Maleisiër Tsuen Seng Lee.

Yao Jie

Yao Jie won in de eerste ronde nog verrassend van de olympische kampioene Zhang Ning, maar donderdag was ze niet opgewassen tegen Yu Hirayama. De Japanse versloeg Jie met tweemaal 21-17. Yao Jie en Hirayama stonden voor donderdag overigens drie keer eerder tegenover elkaar, alle keren won de Nederlandse.

Het Europees kampioenschap in april is de laaste mogelijkheid voor de Nederlanders op een startbewijs voor Peking. In Herning volstaat een plaats in de halve finales voor een plek op de Olympische Spelen.