AMSTERDAM - Lleyton Hewitt is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de kwartfinale van het ATP-toernooi in Las Vegas.

De 27-jarige Australische titelverdediger, als tweede geplaatst, moest zijn meerdere erkennen in Julien Benneteau. De Fransman was zijn opponent in twee sets de baas: 6-3, 7-5. In de volgende ronde stuit Benneteau op Sam Querrey.

Kiefer

De Amerikaan Querrey schakelde de als achtste geplaatste Nicolas Kiefer uit. In een eenzijdige partij kwam de Duitser er niet aan te pas tegen zijn tien jaar jongere tegenstander.

Querrey gunde Kiefer slechts vier games: 6-3, 6-1. "Ik speelde agressief, vooral met mijn forehand", analyseerde Querrey. "Op zijn tweede service pakte ik mijn kansen en dat werkte."

Starace

Ook voor Potito Starace viel het doek in de tweede ronde. De nummer vijf van de plaatsingslijst moest tegen de Amerikaanse qualifier Amer Delic bij een achterstand van 6-3, 3-0 opgeven met een rugblessure.

Guillermo Canas slaagde er woensdag als enige geplaatste speler wel in om door te stoten naar de kwartfinale. De Argentijn (4) versloeg de Australiër Chris Guccione: 6-2, 7-5. Canas speelt in de volgende ronde tegen Delic.