LONDEN - Chelsea heeft in Londen zonder al te veel problemen Olympiakos Piraeus opzij gezet in de Champions League.

Al na 48 minuten prijkte de 3-0-eindstand op het bord. Dat was ruim voldoende na het gelijkspel (0-0) in het eerste duel.

Chelsea bereikte daarmee voor de vierde keer in vijf jaar de laatste acht in de Champions League. Dat deed de ploeg van coach Avram Grant zonder de geblesseerde doelman Petr Cech. Carlo Cudicini verving de Tsjech onder de lat.

Ballack

De thuisploeg overrompelde Olympiakos. Al na vijf minuten kopte Duits international Michael Ballack raak uit een voorzet van Frank Lampard.

Twintig minuten later verdubbelde Lampard de score nadat doelman Antonios Nikopolidis een inzet van Ballack had gekeerd.

Kalou

De ruststand van 2-0 was nog maar een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Salomon Kalou bracht meer zekerheid bij de Londense fans door in de 48e minuut voor de 3-0 te zorgen.

Chelsea nam wat gas terug, Olympiakos kon er niet van profiteren. Voor de Grieken zit het Europese avontuur erop.

Schalke 04

Schalke 04 bereikte de kwartfinales door na strafschoppen FC Porto te verslaan. Doelman Manuel Neuer werd de held van de Duitsers, hij stopte de inzetten van Bruno Alves en Lisandro Lopez.

Schalke 04 had twee weken geleden in eigen huis met 1-0 gewonnen van Porto, woensdag waren de Portugezen met dezelfde cijfers te sterk door een doelpunt in de slotfase van Lopez.

Rode kaart

FC Porto speelde op dat moment al met tien man, na een rode kaart voor Fucile. In de verlenging werd niet meer gescoord, waarna Neuer met twee reddingen Schalke een plek bij de laatste acht bezorgde.

Lees alles over de Champions League op NUsport

Champions League