LONDEN - Juande Ramos kan voorlopig niet stuk bij Tottenham Hotspur. De Spanjaard bezorgde de Londense club twee weken geleden met de winst van de League Cup de eerste prijs sinds negen jaar.

Onder leiding van de opvolger van Martin Jol, die eind oktober moest vertrekken, hoopt Tottenham ook de UEFA Cup bij te kunnen schrijven.

Test

"PSV is voor ons een belangrijke test", aldus Ramos over het duel in de achtste finale tegen de Nederlandse koploper van donderdag.

"We gaan ons meten met een tegenstander van een hoog Europees niveau. Pas als we deze confrontatie doorstaan, hebben we een indruk hoe ver we eventueel kunnen komen."

Irritatie

Ramos benadrukte woensdag tot meerdere keren toe de sterkte van de tegenstander. Het irriteerde de 53-jarige coach dat sommigen al verder kijken dan PSV.

Zo werd Ramos diverse malen gevraagd hoe groot hij de kans schat dat hij de UEFA Cup voor de derde maal op rij wint. In 2006 en 2007 was de coach succesvol met Sevilla.

"PSV heeft veel Europese successen behaald en doet altijd mee aan de Champions League. Het is een sterk, solide team met grote namen", aldus Ramos.

Blessures

Afgelopen weekeinde miste Tottenham in het competitieduel met Birmingham (1-4 nederlaag) de centrale verdedigers Ledley King en Jonathan Woodgate door blessures.

In het duel met PSV keert het tweetal vermoedelijk terug. Of de oud-PSV'er Yong-Pyo Lee in de basis start, is onzeker. De Zuid-Koreaan heeft concurrentie van Teemu Tainio.

Vermoedelijke opstelling

Vermoedelijke opstelling Tottenham Hotspur: Robinson; Chimbonda, Woodgate, King en Tainio of Lee; Lennon, Zokora, Jenas en Malbranque; Berbatov en Keane.