AMSTERDAM - Enige honderden aanvragen ontving ATP Sports Travel sinds de ticketverkoop voor de Olympische Spelen van 2004 in Athene maandag van start ging. "Het is een ander verhaal dan vier jaar geleden in Sydney", zei dinsdag commercieel manager Ronald van Liemt. "Onze site wordt druk bezocht en er wordt al volop geboekt."

Vanaf maandag kunnen belangstellenden op de website www.athens2004.gr telefonisch of via de Griekse Alpha Bank kaarten bestellen voor de Spelen. Dichter bij huis kan dat bij ATP, dat sinds 1997 in Nederland de reizen en kaartverkoop voor NOCNSF regelt. "Natuurlijk kun je ook rechtstreeks bestellen, maar met ons is het makkelijker communiceren en we zijn ook wat flexibeler als het gaat om het vinden van alternatieven", zegt Van Liemt.

Wie bij het organisatiecomité ATHOC bestelt krijgt een simpelweg ja of nee en moet een VISA-card hebben om te betalen. Van Liemt: "En je hebt maar vier weken de tijd om te betalen. Het lukt waarschijnlijk niet eens om binnen een dergelijke termijn zo'n kaart aan te vragen."

Losse kaarten

ATP biedt losse kaarten, supporters- en bedrijfsarrangementen. Voorwaarde bij het bestellen van kaarten is dat bij het aanvragen van type 1-kaarten, voor de populairdere evenementen, het verplicht is ook type-2-kaarten te bestellen. "Die type 2-kaarten kunnen ongelimiteerd besteld worden. Het is wel zo dat we bestellingen van meer dan tien kaarten voor een evenement melden bij de organisatie. In principe mogen kaarten niet worden doorverkocht. De organisatie kan kopers daarop aanspreken", aldus Van Liemt.

Het rechtstreeks bestellen van kaarten in Griekenland is wel goedkoper. Van Liemt: "Wij mogen een toeslag rekenen tot 20 procent van de vraagprijs."