AMSTERDAM - Martina Hingis keert in juni terug op de tennisbaan. De 27-jarige Zwitserse maakt dan haar opwachting tijdens een aantal demonstratiewedstrijden in het Engelse Liverpool.

Het wordt haar eerste optreden op de tennisbaan sinds het toernooi van Wimbledon. De voormalige nummer een van de wereld testte daar positief op het gebruik van cocaïne.

De Zwitserse is voor dopinggebruik tot september volgend jaar geschorst, maar kondigde al voordat haar schorsing definitief werd voor de tweede maal haar pensioen aan.

Hoewel Hingis haar onschuld volhoudt, heeft ze niet geprobeerd iets tegen de schorsing te doen. De Liverpool Invitational is geen officieel tennistoernooi, waardoor Hingis in actie mag komen.

Terugdoen

Toernooidirecteur Anders Borg maakte de deelname van Hingis dinsdag bekend. "Ze wil iets terugdoen voor de sport", verklaarde Borg, die niet gelooft dat Hingis gebruikt heeft. Hij gelooft dan ook niet dat de vijfvoudig grandslamwinnares een slecht voorbeeld voor kinderen is.

"Ik vind het wonderlijk dat ze meer dan tweehonderd dopingtests heeft ondergaan en altijd schoon was en dat ze dan een drug vinden die niet prestatiebevorderend is, middenin Wimbledon. Dat is ongelooflijk."

Op het toernooi in Liverpool komt nog een aantal oud-Wimbledon-kampioenen in actie. Goran Ivanisevic en Pat Cash doen ook mee.