RIJSWIJK - Voor AC Milan is het seizoen voorbij. De titelhouder in de Champions League redde het dinsdagavond in de achtste finales niet. Arsenal was met 0-2 te sterk, na 0-0 in Londen. Cesc Fabregas en Emmanuel Adebayor velden de Italiaanse topploeg diep in de tweede helft.

In de eerste helft had Milan, zonder de geblesseerde Clarence Seedorf, aanvankelijk een overwicht. Doelpogingen van Pato en Inzaghi leverden evenwel geen treffer op waarna Arsenal het duel overnam. Milan-doelman Kalac (ex-Roda JC) hield Adebayor van scoren af en kreeg daarna bij een schot van Fabregas hulp van de lat.

Overtredingen

Ook de Oostenrijkse arbitrage was Milan voor de rust welgezind. Scheidsrechter Plautz zag een valpartij van Hleb op de rand van het strafschopgebied voor een fopduik aan (geel), terwijl de overtreding van Nesta duidelijk zichtbaar was. Vlak voor de rust werd ook nog Arsenal-spits Eboué onterecht wegens buitenspel teruggefloten in kansrijke positie.

Na de rust bleef het topduel boeiend. Onder grote spanning trachtten beide ploegen een beslissing te forceren. Het was uiteindelijk Fabregas die de ban brak waarna Adebayor aan alle onzekerheid een einde maakte, 0-2.

Manchester United

Manchester United, met onder anderen Scholes en Tevez op de bank, kwam moeilijk los van Olympique Lyon. Ronaldo maakte vlak voor de rust weer eens het verschil. Hij opende in de 41e minuut koel de score, 1-0.

Het was zijn dertigste doelpunt van het seizoen. Na de rust had doelman Edwin van der Sar bij de Mancunians, die in Lyon op 1-1 uitkwamen, geluk bij een schot van invaller Kadita op de paal.

Sevilla - Fenerbahçe

Sevilla, nog steeds zonder verdediger Khalid Boulahrouz, verraste voor eigen publiek Fenerbahçe met een indrukwekkend openingsoffensief.

Al na tien minuten leidde de thuisploeg met 2-0 dankzij treffers van Daniel Alves en Seydon Keita. Doelman Volkan Demirel had aan beide treffers schuld.

De Turkse formatie toonde karakter en kwam dankzij Deivid in de twintigste minuut terug in de wedstrijd (2-1). Door een treffer van Kanouté ging Sevilla alsnog met een veilige marge de rust in.

Opnieuw Deivid hield zijn ploeg overeind (3-2) waarna een verlenging noodzakelijk was. Daarin vielen geen doelpunten. Dankzij drie reddingen van doelman Volkan Demirel zegevierde de Turkse ploeg met 3-2 in de strafschoppenserie.